RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Соціолог озвучила свіжі дані по протестних настроях в Україні

На сьогоднішній день рівень протестних настроїв серед українців досить низький.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявила соціолог, директор фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

"Знаєте, вони (протестні настрої, - ред.) у нас були досить високими всі 26 років, скільки існує Україна. Зараз вони на порівняно низькому рівні. Але 20% тих, хто готовий особисто протестувати, - це теж немало", - зазначила вона.

За словами Бекешкіної, піки протестних настроїв в Україні були в 1998-1999 роках, коли роками не видавали зарплату. Пік був ще недавно, коли рухнула гривня і різко злетіли ціни - на початку 2015 року, тоді було 40%, але тоді не було масових виступів.

"Коли були масові виступи, протестні настрої були на піку. Але 20% - це теж немало. Хочу нагадати, що у всіх подіях і Помаранчевої революції, і Революції Достоїнства брало участь 15% населення, цього було достатньо. Причому це враховуючи тих, хто коли-небудь виходив на мітинг, якось допомагав і так далі", - підсумувала вона.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "У ставленні українців до війни на Донбасі є цікавий нюанс - соціолог Ірина Бекешкіна".