RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Саакашвілі розповів, з чого почався його конфлікт з Порошенком

Лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі заявив, що його конфлікт з президентом України Петром Порошенко почався через боротьбу з місцевою мафією в Одесі.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Новая газета".

"Я прийшов до Одеси і почав розбиратися з місцевою мафією. Одеська митниця щомісяця надсилала в Адміністрацію президента п'ять мільйонів доларів. А тут ми призначили туди Марушевську (нині екс-керівник Одеської митниці Юлія Марушевська, - ред.), і вони перестали щось надсилати. З одного боку, хороша реклама нового обличчя влади, а з іншого - без п'яти мільйонів теж погано, виникло перше невдоволення", - заявив Саакашвілі.

За його словами, новим витком конфлікту стала ситуація з Одеським припортовим заводом.

"Потім президент в конфлікті навколо Одеського припортового заводу підтримав місцевих мафіозі. Мера Одеси Труханова (Геннадія Труханова, - ред.) та інших, які гроші викачували, а президент їх покривав. Тобто пішли конкретні історії, а не просто неприязнь. А кульмінація - його відмова поміняти уряд з моєю допомогою", - сказав Саакашвілі.

Політик додав, що Порошенко не захотів призначати вибори.

"Від прем'єрства я сам відмовився. Я хотів поновлення політичного курсу і політичного класу. Щоб нові люди почали нові реформи. І він на це не пішов", - підсумував Саакашвілі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Саакашвілі заявив, що став учителем по повстанню для президента України Петра Порошенка.

Також читайте на "Апострофі" матеріал: Натякають на в'язницю: чого чекати від конфлікту Порошенка і Саакашвілі в новому році.