RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Український аналітичний центр увійшов до числа кращих в Європі

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) увійшов до переліку провідних аналітичних центрів Центральної та Східної Європи і посів 34 місце в регіоні.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив головний радник МЦПД Василь Філіпчук.

За його словами, центр піднявся в рейтингу на 6 позицій за 2016-2017 роки. Крім того, МЦПД поліпшив свої позиції в глобальному рейтингу кращих аналітичних центрів у сфері зовнішньої політики і міжнародних відносин.

"...У цілому минулий рік був дуже непростим. Центр сконцентрував свою роботу на питаннях побудови миру, мирного врегулювання конфлікту на сході країни, можливості міжнародної миротворчості для цього, підтримці толерантності в суспільстві і діалогу щодо того, яку країну ми будуємо, які цінності нас об'єднують і можуть стати основою для суспільства, побудованого на принципах відкритості, демократії, інклюзивності та лібералізму", - уточнив Філіпчук.

Він уточнив, що багато робіт були присвячені питанням децентралізації, підтримки здатності громад і регіонів, бюджетної прозорості, макроекономічного аналізу, реформування банківського сектора і інших економічних питань.

"Планів на майбутнє набагато більше - як і викликів, які стоятимуть перед нами в найближчі роки. Буде не просто, але точно буде цікаво", - підсумував Філіпчук.

Як повідомляв "Апостроф", раніше політолог, експерт МЦПД Ігор Петренко заявив, що Порошенко свідомо йде на конфлікт з країнами Заходу в ситуації зі створенням антикорупційного суду.