RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вивезли за місто і розстріляли: з'явилися фото бойовиків, які по-звірячому вбили мирних жителів Слов'янська

Співробітники правоохоронних органів встановили особи бойовиків незаконних збройних формувань, які в 2014 році по-звірячому катували і вбили мирних жителів Слов'янська Донецької області.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в області.

Відзначається, що жертвами терористів стали прихожани Слов'янського відділення Церкви Преображення Господнього.

"Не маючи на початку розслідування ніяких зачіпок, поліцейським вдалося майже по годинах відновити останні дні життя закатованих чоловіків в окупованому місті. Складність полягала в тому, щоб знайти свідків тих подій - більшість з них були вже або мертві, або у в'язниці, або на території терористичної організації "ДНР". На копітку оперативну роботу пішло три роки", - сказано в повідомленні.

Так, слідчі з'ясували, що 8 червня близько 11-12 ранку до церкви, де зібралися її парафіяни, увірвалися озброєні бойовики і забрали з собою двох братів Альберта і Рувима Повенків, а також Володимира Величка та Віктора Брадарського.

Уточнюється, що в машині одного з викрадених терористи знайшли гроші в іноземній валюті та під приводом цього оголосили їх "американськими шпигунами". Автомобілі забрали, а полонених доставили в захоплену пожежну частину.

За даними поліції, бойовики катували затриманих, а на ранок вивезли за місто і розстріляли з автоматів прямо в машині, яка загорілася.

"Одна людина згоріла в машині, інші намагалися втекти, сховатися за кущами, але їх добили. Тіла потім були потайки вивезені і закопані в загальній могилі. А в цей час кати взяли у родичів чималу суму викупу "за звільнення бранців", - додали в поліції.

Тіла викрадених прихожан виявили через пару днів в братській могилі в Слов'янську в липні 2014 року. Разом з ними були поховані ще 10 тіл.

Розслідуючи жорстоке вбивство, слідчі підняли справи десятків вже затриманих учасників незаконних збройних формувань, встановили їх зв'язки і опитали всіх, хто міг знати про криваві події.

Так, поліція вийшла на терористів зі Слов'янська і Макіївки. Встановлено, що поплічники бойовиків будували укріплення на окупованій території, чергували на блокпостах, займалися бандитизмом і вбивали людей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на території Луганської області був затриманий чоловік, який воював на боці бойовиків "ЛНР" і причетний до допитів полонених бійців АТО.