RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Мовний скандал з Угорщиною: стало відомо про серйозні поступки з боку України

Міністерство освіти і науки України заявило, що повністю приймає рекомендації Венеціанської комісії щодо мовної статті закону "Про освіту" та погоджується з продовженням перехідного періоду для її імплементації до 2023 року.

Про це на зустрічі з послом Румунії в Україні Крістіан-Леоном Цуркану заявила глава відомства Лілія Гриневич, повідомляє прес-служба Міносвіти.

"Ми вдячні Венеціанській комісії за оперативну та професійну роботу і готові імплементувати ці рекомендації. Тут важливо розуміти, що ми це робимо не в зв'язку з реакцією окремих країн, наше перше завдання - дати кожній українській дитині, незалежно від її національності або місця проживання, високий рівень володіння українською мовою. Для цього нам потрібно, щоб всі були готові до імплементації статті, а також щоб при цьому враховувалися особливості навчання для національних громад різних мовних груп", - пояснила Гріневич.

За її словами, в Україні підготують покрокову карту імплементації мовної статті.

Уточнюється, що окремо на зустрічі сторони обговорили питання доопрацювання протоколу про співробітництво в галузі освіти між Україною та Румунією, який планують підписати в цьому році.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Угорщина знову різко висловилася з приводу українського закону "Про освіту".