RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Росії кріптовалютний "геній" влаштував потужну пожежу в багатоповерхівці: опубліковано фото і відео

У Приморському краї 6 лютого через майнера криптовалют згорів шестиповерховий будинок.

Прибулим на місце НП рятувальникам довелося боротися з вогнем близько чотирьох годин, передає Медуза. Тепер налагоджувати побут жителям будинку доведеться за свій рахунок.

Так, про сильну пожежу в багатоповерхівці міста Артем стало відомо близько третьої ночі за місцевим часом. Вогонь швидко "з'їдав" квартиру за квартирою на верхніх поверхах через сильний вітер.

На допомогу місцевим пожежникам з аеропорту Владивостока прибули ще сім бригад. Пожежу вдалося локалізувати тільки о сьомій ранку. На щастя, ніхто з мешканців будинку не загинув, але одну людину з отруєнням чадним газом все ж довелося госпіталізувати.

Повністю згоріли вісім квартир, ще сорок - частково. Під час пожежі прорвало труби опалення. І ті квартири, до яких не дістався вогонь, залило окропом. Мешканці згорілих квартир поки живуть на одній із баз відпочинку неподалік від міста.

Пізніше виявилось, що пожежа сталася через мешканця квартири № 28, який майнив криптовалюти. Саме він, швидше за все, перевантажив електромережу, що стало причиною короткого замикання.

"Я вибіг на балкон і насамперед побачив: чоловік років 45-ти тікав з під'їзду. Він був в зимовому одязі і з двома системними блоками в руках. Він їх кидав, піднімав і знову втікав", - розповідає свідок НП Євген.

Цей факт підтверджують і в управлінні МНС у Приморському краї. Виявляється, в квартирі було знайдено "обладнання, яке за габаритами схоже на обладнання для майнінгу".

Як повідомляв "Апостроф", в італійській Комо трапився вибух на заводі хімічних відходів. Він став причиною масштабної пожежі.