RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Рада ігнорує спробу нардепа Левченка кинути в людей "коктейль Молотова" - блогер

Верховна Рада України, як і правоохоронні органи, до сих пір не відреагувала на спробу народного депутата Юрія Левченка кинути "коктейль Молотова" в ході протистояння через знесення незаконних гаражів в Шевченківському районі Києва.

Про це з обуренням написав на своїй сторінці в Facebook блогер Віктор Савінов.

"Виходить, що погрожувати життю людей в нашій країні - це норма, так і повинно бути. Інакше я ніяк не можу пояснити мовчання правоохоронців, спікера парламенту Парубія, голови Регламентного комітету Пінзеника, голови підкомітету з питань депутатської етики Папієва", - зазначив блогер.

Він підкреслив, що на цьому тижні в Раді вже відбулося два пленарних засідання, але питання про зняття недоторканності з Левченка не піднімалося.

"Зараз у ВРУ якраз пленарний тиждень, за цей час можна було винести питання про зняття недоторканності з Левченка в зал і вже проголосувати про позбавлення екстреміста депутатської недоторканності, щоб силовики могли притягнути його до кримінальної відповідальності. Але всі - і серед правоохоронців, і в Верховній Раді - мовчать і чекають, поки люди про все забудуть", - обурився Савінов.

"Втім, пленарний тиждень ще не закінчився, а за ним дуже вдало піде ще один тиждень засідань парламенту. І я дуже сподіваюся, що Рада, а зокрема Регламентний комітет і спікер, таки знайдуть час і відреагують на злочин Левченка. Адже його витівка з "коктейлем Молотова" - це пряма загроза життю і здоров'ю людей, що, на мою думку, як мінімум не вписується в рамки "депутатської етики", а по-хорошому, згідно із Кримінальним кодексом України, є підставою для притягнення до кримінальної відповідальності!" - додав блогер.