RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Депутата Левченка побили люди пов'язаного зі "Свободою" забудовника - ЗМІ

Народного депутата від партії ВО "Свобода" Юрія Левченка побили "тітушки", яких найняв забудовник, тісно пов'язаний з самою ВО "Свобода".

Про це повідомляє "КП в Україні".

"У гучному скандалі зі знесенням гаражів в Шевченківському районі Києва з'явилися нові подробиці. Виявилося, що в цій історії замішаний близький друг однопартійця Левченка, мера Тернополя Сергія Надала - скандальний тернопільський забудовник Ігор Гуда", – йдеться в матеріалі.

Автори зазначають, що ділянку землі зі скандальними гаражами в Шевченківському районі Києва було відведено в оренду торгового представництва Таджикистану під будівництво. У свою чергу торгове представництво довірило вести будівництво на цій ділянці компанії "Креатор-Буд", яку очолює скандальний тернопільський забудовник Ігор Гуда.

"Про це під час позачергового засідання комісії Київради з питань законності, правопорядку і запобігання корупції розповів в. о. директора КП "Київблагоустрій", депутат Київради Андрій Андрєєв. Він також надав членам комісії відповідні документи", – пише видання.

За словами Андрєєва, саме представники компанії-забудовника, а не КП "Київблагоустрій", займалися демонтажем незаконних гаражів на ділянці торгпредства Таджикистану, в ході якого і стався конфлікт.

"Зазначимо, що власника "Креатор-Буда" Ігоря Гуду називають "головним скарбником Надала". Причому, основний забудовник Тернополя і мер міста давно не приховують своїх дружніх відносин. Вони разом ділять останні ділянки землі в місті, разом сім'ями літають на відпочинок в теплі краї. Що стосується самого Сергія Надала, то його в мери міста висував лідер партії ВО "Свобода" Олег Тягнибок, з яким він також дружить", – зазначає автор розслідування.

Він нагадує про відомі з відкритих джерел спільні фінансові махінації Ігоря Гуди і Сергія Надала в Тернополі. Поліція відкрила справу за "злочинну схему заволодіння земельними ділянками територіальної громади міста Тернопіль". Більш того, обшуки провели в будинку Гуди і мерії міста, "тому Гуда і Надал в подальшому - перші в числі підозрюваних".

"Що в підсумку? Дуже дивно чути заяви депутатів від "Свободи", що в конфлікті з гаражами в Шевченківському районі Києва винні комунальні служби, які приїхали для знесення гаражів. Як ми вже розібралися, народний депутат від "Свободи" Сергій Левченко протестував проти будівництва, яке проводить компанія одного мера- "свободівця". Київські депутати цієї політичної сили прямо називали бригаду демонтажу "тітушками". Виходить сюжет комедійного бойовика: депутат від "Свободи" в бійці з "тітушками" від "Свободи" кидає "коктейль Молотова", а ті у відповідь розбивають йому ніс", – йдеться в статті.

Також автор радить керівництву партії "Свобода" розібратися в цьому конфлікті всередині своєї політичної сили, а не кидатися голослівними звинуваченнями, щоб хоч якось врятувати репутацію партії.

Нагадаємо, що 9 березня народний депутат від ВО "Свобода" Юрій Левченко під час конфлікту через знесення гаражів у Києві намагався кинути підпалений "коктейль Молотова".