RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Життя у резервації: відомий журналіст описав сумну ситуацію на окупованому Донбасі

Металургійне виробництво на окупованій території Донбасу практично встало, і населення живе як в розореній резервації.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав відомий донецький блогер і журналіст Денис Казанський.

Джерело журналіста у "Внешторгсервісі" бойовиків розповів, як зараз на Донбасі руйнують, псують і розкрадають дороге устаткування, - виробництво практично встало і немає фахівців, щоб налагодити його.

Зокрема, на Єнакіївському металургійному заводі через порушення техніки проведення робіт спалили дугову електропіч Siemens вартістю в мільйони доларів. Така ж піч, готова на 95%, четвертий рік простоює на Донецькому металургійному заводі, - у німецькому концерні не посилають фахівців для налаштування, а наявні працівники не вміють працювати з таким обладнанням.

"Коли деякі жителі Донбасу чотири роки тому раділи "російським визволителям" у Слов'янську і збройним гопникам на блокпостах з покришок, вони якось не думали про те, як всі ці джентльмени в результаті будуть управляти проголошеною ними "республікою". Результат цієї недалекоглядності добре видно сьогодні в промисловості, - підкреслив Казанський. - ФСБшники, що натискали спусковий гачок війни, виїхали до Росії. А дурним тіткам і дядькам, які блокували армійські колони, тепер жити у розореній резервації".

Як повідомляв "Апостроф", після зупинки ЄМЗ на кілька місяців Казанський став стверджувати, що ДНР втілюють абхазький сценарій на Донбасі.