RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Будівельники знайшли "український слід" в проблемах з путінським мостом до Криму: в мережі сміються

В Росії пояснили проблеми і затримки будівництва різних об'єктів в окупованому Криму, зокрема, Керченського мосту, використанням українських проектів і матеріалів.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, РБК з посиланням на звіт дирекції з управління федеральною цільовою програмою (ФЦП) Криму і Севастополя (спеціальна НКО, заснована урядом Росії, щоб стежити за ходом виконання плану-графіка кримської ФЦП), пише, що однією з причин затримок нібито є "збільшення вартості об'єктів у зв'язку з прийняттям (за відсутністю інших) українських проектів-аналогів".

Відзначається, що це вплинуло на збільшення вартості на етапі розробки проектно-дослідницьких робіт, йдеться в звіті. Вони передбачають додаткову експертизу обгрунтування інвестицій, а також, наприклад, вивчення природних умов, грунту і ландшафту місцевості. Також нібито позначилося і збільшення курсової різниці між рублем і гривнею, так як матеріали для будівництва могли частково купуватися на Україні.

У мережі вже встигли відреагувати на ці заяви.

"У парі місць Криму виявлені будівництва за проектами ІГІЛ і НАТО", "Поганому танцюристу завжди щось заважає...", "А де ж російський супер-проект ("не маючий аналогів в світі"), на який угрохали купу грошей?", - жартують користувачі.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар розповів, що Керченський міст споруджують в сейсмічно небезпечному регіоні.