RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні на міжнародну конференцію не пустили групу росіян: опубліковано фото і всі деталі

11 травня в аеропорту Бориспіль представники Держприкордонслужби затримали групу громадян РФ, які прилетіли для участі в ігровій конференції Crypto Games, присвяченій блокчейну і криптовалюті.

Про це на своїй Facebook сторінці повідомляє технічний директор сервісу RAWG.io Самат Галімов, який також бере участь в заході.

"Прямо зараз 10 учасників конференції Crypto Games сидять на паспортному контролі в аеропорту Борисполя п'яту годину. Без їжі і води. Все це шановні люди, що створюють проривні проекти, регулярно їздять в Штати, Канаду, які постійно мешкають в Європі. Вони сидять на кордоні з запрошенням від організаторів і зворотніми квитками. Хто-небудь розуміє, що відбувається і як їм допомогти?", - писав він.

Раніше повідомлялося, що після 5 годин перебування в зоні паспортного контролю аеропорту і розгляду рішень в індивідуальному порядку, всім сімом учасникам Crypto Games відмовили у в'їзді. Згідно з коментарем голови прес-служби Прикордонної служби України Олега Слободяна для Zaborona.com, рішення прийняли "з міркувань безпеки".

Однак пізніше Галімов повідомив, що принаймні частину з прибулих все таки пропустили, після 12 годин очікування. Деякі вже встигли відлетіти в інші міста.

Як повідомляють організатори проекту, за день до того 20 учасників конференції з РФ, маючи на руках той же набір документів, потрапили в країну без пригод.

Нагадаємо, раніше в аеропорту "Бориспіль" українські прикордонники не пустили в країну громадян Росії через георгіївські стрічки, використання яких заборонено в Україні.