RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Чи спробує Росія взяти Маріуполь: з'явився новий прогноз

Кремль навряд чи планує спробу захоплення Маріуполя, незважаючи на проведення навчання флоту РФ в Азовському морі.

Про це "Апострофу" розповів нардеп Дмитро Тимчук.

"Коли проводяться маневри у 16-ти кілометрах від українського узбережжя, то це дуже тривожний сигнал. У той же час, коли говорять про те, що росіяни під виглядом навчань можуть готувати якусь десантну операцію із захоплення територій на маріупольському напрямі – я в це не дуже вірю", - зазначив він.

Крім того, депутат згадав складності, з якими б зіткнулися російські війська при спробі атаки на місто.

"По-перше, ті сили ВМФ Росії, які залучаються до цих навчань, навряд чи здатні виконати завдання із проведення такої масштабної десантної операції. По-друге, треба розуміти, що взяти Маріуполь з моря ненабагато простіше, ніж взяти його із суходолу. І за чотири роки це місто настільки укріплене і наскільки продумана система оборони всього маріупольського напряму, що я навіть не можу собі уявити, як росіяни плануватимуть бойову операцію", - говорить Тимчук.

Також, за його словами, якби президент РФ Володимир Путін збирався б йти на відкритий наступ в Україні, він зробив би це раніше.

"Крім того, проведення такої операції означало б, що Росія почала абсолютно відкриту збройну агресію проти України. Я думаю, якби Путін був готовий до подібного, він би не в 2018 році це робив, а набагато раніше. Передумов було чимало", - резюмує Тимчук.

Детальніше про можливі провокації Кремля в Азовському морі і цілях проводення там навчань флоту РФ читайте в матеріалі "Апострофа": Загострення в Азовському морі: як далеко зайдуть війська Путіна.