RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Під Львовом попрощалися із загиблим на Донбасі бійцем "Правого сектора": опубліковано фото і відео

У неділю, 27 травня, в селищі Шкло Яворівського району Львівської області відбулося прощання з Мар'яном Корчаком (позивний "Хитрий"), загиблим на Донбасі бійцем ДУК "Правий сектор".

Про це повідомляється на Facebook сторінці союзу ветеранів АТО "Янів".

Нагадаємо, 22-річний боєць першої окремої штурмової роти ДУК ПС загинув внаслідок ворожого артилерійського обстрілу в п'ятницю, 25 травня. За словами товаришів по службі, на загиблого рівнялися, ним пишалися, ставили його в приклад.

"Важко підібрати правильні слова і усвідомити, що людину, з якою ти пліч-о-пліч три роки воюєш, звільняєш українські землі від окупантів, більше немає. Людину, яку поважали всі військові, людину, яка була авторитетом в підрозділі, щирим, врівноваженим, упевненим; людини, яку ставили в приклад і на кого рівнялися, вбив московський окупант. Убив Захисника України, який покинув усе - і встав на захист своїх суверенних територій. Я хочу, щоб ви пам'ятали і знали, якою ціною здобувається мир. Я хочу, щоб ви пам'ятали, що ось такі молоді хлопці - сучасні Герої України, про подвиги і жертовність яких повинен знати кожен", - написав на своїй сторінці в Facebook командир Корчака Дмитро Коцюбайло.

Нагадаємо, також "Апостроф" повідомляв, що у Вінницькій області поховали 23-річного військовослужбовця Богдана Коломійця, який раніше загинув в бою під Горлівкою на Донбасі.