RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

ДТП з кортежем у Києві: в Держохороні відхрестилися від поліцейських, які збили дитину на пішохідному переході

Начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей стверджує, що автомобіль, який увечері 31 травня збив підлітка на велосипеді в Києві, не належить Управлінню держохорони і не має відношення до кортежу, який супроводжує президента України.

Про це він розповів кореспондентам УНІАН.

Відповідаючи на питання журналістів, чи дотримуються автомобілі УДО правила дорожнього руху, зокрема, обмеження швидкості в населених пунктах до 50 кілометрів на годину, він сказав: "Є правила дорожнього руху, а є правила супроводу осіб, які охороняються, перших осіб, які приїжджають в нашу державу. І держава має обов'язок забезпечити їх безпеку. Ніхто не застрахований, що працівник поліції вчинить ДТП. Ми проводимо навчання та інструктажі, щоб безпека (охоронюваних осіб) була пов'язана з дотриманням правил дорожнього руху .

За різними версіями, автомобіль, який збив підлітка-велосипедиста на пішохідному переході, входив до складу кортежу президента Порошенко, або ж кортежу президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера, який в ці дні проводить свій візит в Україну. Згадка Гелетеєм правил супроводу "перших осіб, які приїжджають в нашу державу" в контексті ДТП може побічно говорити на користь другої версії.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що медикам вдалося стабілізувати стан 13-річного підлітка, який постраждав під час ДТП в Києві за участю автомобіля, який за деякими даними входив до складу кортежу президента Петра Порошенка.