RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Таке не забувають і не прощають: названо серйозну помилку України з "вбивством" Бабченко

Інсценуванням вбивства російського журналіста і блогера Аркадія Бабченка Україна поставила своїх західних партнерів у вкрай незручне становище, що не додасть бонусів іміджу країни на міжнародній арені.

Про це "Апострофу" розповів український дипломат Богдан Яременко.

На його думку, з огляду на те, що до влади України і до цього було багато питань, загальний стан речей з інсценуванням вбивства виглядає дуже погано.

"Ця ситуація вже вплинула на імідж України, і вплинула негативно. Реакцію наших друзів я б охарактеризував на межі нерозуміння і розчарування. Справа в тому, що українська влада цією спецоперацією спровокувала наших друзів зробити заяви, в яких підтримували нас або робили росіян винними. Але тепер виявляється, що вони робили необґрунтовані заяви, а спровокували їх на це саме ми. Змусили їх зробити помилки. Причому зробити їх публічно. Таке не забувають і не прощають. А враховуючи, що і до цього була маса питань до української влади щодо ефективності та чесності, ситуація виглядає дуже невпевнено і погано", - говорить Яременко.

Детальніше про замах на Аркадія Бабченка і можливі наслідки інсценування його вбивства читайте в матеріалі "Апострофа": Навіщо "вбили" Аркадія Бабченка: кілька незручних запитань і відповідей.