RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

У МОЗ заявляють про безкоштовні щеплення від кору для дорослих: журналіст з'ясував, чи так це насправді

На гарячій лінії Міністерства охорони здоров'я України заявили, що дорослі точно так же, як і діти, мають право безкоштовно отримати вакцину від кору в своїй поліклініці.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Звичайно, це абсолютно безкоштовно і дорослим теж. Але якщо вакцини раптом не виявиться у вашій поліклініці, звертайтеся в міський департамент охорони здоров'я, там вас зорієнтують, де можна зробити щеплення", - сказали на іншому кінці дроту.

При цьому в МОЗ рапортують, що на сьогодні в усіх регіонах країни вакцина від кору є в достатній кількості (всього близько 900 тис. доз) і поставки вакцини тривають, а прищепити свою дитину до 18 років можна абсолютно безкоштовно.

Відзначається, що велика частина тих, підхопили кір в Україні, - це діти, але від вірусу страждають і дорослі. З 1401 хворого на кір минулого тижня 560 осіб - дорослі люди.

Журналіст видання звернувся з запитанням, чи можна дорослому безкоштовно отримати дозу вакцини від кору, в Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 Святошинського району міста Києва.

"Ой, це вам потрібно купувати вакцину, потім звертатися до терапевта", - сказали в реєстратурі, уточнивши, що вакцина безкоштовно тільки для дітей.

Уточнюється, що вакцинація в приватній клініці від кору для дорослого обійдеться в суму близько 450 гривень.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": В Україні новий спалах небезпечної хвороби: що потрібно знати.