RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні оцінили ймовірність нового масштабного загострення на Донбасі

Кремль навряд чи перейде на Донбасі до масштабних дій, однак після Чемпіонату світу в Росії деяка ескалація бойових дій скоріше за все відбудеться.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів нардеп Дмитро Тимчук.

За його словами, стратегія російського керівництва на Донбасі залишається незмінною.

"Стратегія Кремля простежується, і тут все зрозуміло. Зараз чемпіонат світу з футболу в Росії - це період, коли йде тимчасова деескалація, хоча про повну тишу мова взагалі не йде. Після цього (чемпіонат завершується у середині липня, - "Апостроф") буде якийсь період ескалації. Але не до рівня масштабних дій російських окупаційних військ, а до рівня, який ми спостерігали з початку року і протягом минулого року - це постійні обстріли і так далі", - зазначає Тимчук.

Нардеп також стверджує, що бойові дії можуть посилитися у зв'язку із суперечками з приводу формату введення миротворців на Донбас.

"Можливо, буде трохи гаряче в контексті миротворчої місії. Ми бачимо, що Москва продовжує стояти на своєму: миротворча місія може розміщуватися тільки уздовж лінії розмежування, це VIP-охорона для спостерігачів ОБСЄ. Тобто Москва ратує за таку місію, яка не зможе ні на що вплинути на Донбасі. Позицію Києва та Заходу ми теж добре знаємо - це взяття кордону під контроль і всієї території ОРДЛО. Може бути якась ескалація в цьому плані", - вважає він.

Детальніше про плани Кремля і конфлікті на Донбасі читайте в інтерв'ю Дмитра Тимчука для "Апострофа": Путін подвоїть атаки проти України, небезпечна дата вже відома.