RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У червні Україна втратила 16 військових на Донбасі: фото і короткі історії про загиблих бійців

У червні 2018 року в результаті бойових дій на Донбасі загинуло 16 українських військовослужбовців.

Про це повідомляє видання "Цензор".

1. Микола "Байкер" Метлинський народився в 1970 році в Олександрівці Кіровоградської області, закінчив Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування, дуже любив мотоцикли. Влітку 2014 роки сам пішов до військкомату, щоб захищати Україну. Воював в 41-му дивізіоні артилерійської розвідки 55-ї окремої артилерійської бригади. Після демобілізації знову пішов на фронт як старший сержант, командир відділення 17-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади, коли туди вирушила працювати медиком його дочка, - її він і захистив від смерті, прикривши під час обстрілу рано вранці 25 травня. Вночі 1 червня помер в лікарні Мечникова в Дніпрі, його поховали 4 червня у Кропивницькому.

2. Ігор Французан народився в 1976 році в селі Пенькине Кіровоградської області, жив у селі Великі Байраки. У 2015 році був призваний по мобілізації, а в 2017 році відписав контракт з ЗСУ як молодший сержант, командир відділення, навідник зенітного артилерійського взводу 37-го окремого мотопіхотного батальйону 56-ї окремої мотопіхотної бригади. 6 червня Французан виконував бойове завдання в Донецькій області і помер у вибуху під час переслідування ворожих диверсантів. Через сильне замінування місцевості його знайшли і повернули ЗСУ лише 11 червня. Похований в Кропивницькому, у нього залишилися батьки, дружина, дві дочки і син.

3. Степан Літковець народився в 1997 році в Гарбузівці Сумської області, жив у Сумах, закінчив Сумський центр профтехосвіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу, працював кухарем і мріяв відкрити власне кафе. Взимку 2018 року підписав контракт з ЗСУ, став солдатом, стрільцем зенітного артилерійського взводу 37-го окремого мотопіхотного батальйону 56-ї окремої мотопіхотної бригади. Загинув під час переслідування ворожих диверсантів в Донецькій області 6 червня, 13 червня його поховали в селі Підопригори. У чоловіка залишилися батьки і дружина.

4. Микола "Лютий" Вовчанський народився в 1992 році в селі Старики Волинської області, проходив строкову службу на флоті, працював слюсарем з експлуатації та ремонту газового устаткування. У серпні 2014 року був призваний по мобілізації, бився за Кримське і Новотошківське, а після мобілізації підписав контракт з ЗСУ. Загинув 12 червня від кулі снайпера під Новгородським на Горлівському напрямку, - важко пораненого чоловіка не встигли довезти до госпіталю. Похований в Пісках Волинської області. У нього залишилися дружина, дочка, сестра і батьки.

5. Ігор Петров народився в 1998 році в Рубіжному Луганської області, восени 2016 року став бійцем 53-ї окремої механізованої бригади. Загинув 14 червня внаслідок мінометного і артилерійського обстрілу бойовиків під Новотошківським. У нього залишилися батьки і дружина.

6. Сергій Жук народився в 1969 році в селі Усть-Кулом в російській республіці Комі, після проходження строкової служби переїхав в село Демки Черкаської області. Працював помічником комбайнера, токарем і ковалем в фермерському господарстві, ковалем в Київському метро, а після, - охоронцем на фермерському господарстві. У квітні 2017 року підписав контракт з ЗСУ, став солдатом, стрільцем-помічником гранатометчика 1-го механізованого батальйону 92-ї окремої механізованої бригади. Загинув 14 червня біля шахти Бутівки. У нього залишилися дружина, мати і дочка.

7. Сергій Остапчук народився в 1970 році, жив в Хмельницькому, був сержантом, механіком-водієм БМП 72-ї окремої механізованої бригади. 24 червня під час бою під Луганським на Світлодарській дузі був поранений і помер в лікарні. 28 червня його поховали в Хмельницькому. У нього залишилися брати і батьки.

8. Руслан Баглик народився в 1997 році в Тростянці Сумської області, до лав 92-ї окремої механізованої бригади вступив в березні 2018 роки як старший солдат і навідник. 19 червня ворожий снайпер завдав йому вкрай важке поранення голови, його без свідомості доставили в лікарню Мечникова, де він 25 червня помер, не приходячи до тями. 22 червня його поховали в селі Станова. У нього залишилися батьки і наречена.

9. Артур Федосенко народився в 1971 році в Кропивницькому, проходив строкову службу в Закавказькому окрузі, працював консультантом з економічної безпеки в УТO "Кірoвoград", а після, - водієм-інкасатором. З 2016 року проходив службу як старший солдат, водій-електрик радіопеленгаторного пункту радіотехнічного центру вузла зв'язку. 26 червня під Мар'їнкою був убитий ворожим снайпером. У нього залишилися дружина і дочка.

10. Олександр Холін народився в 1983 році в Охрімівці Харківської області, у вересні 2015 року потрапив в ряди 53-ї окремої механізованої бригади, а з квітня 2016 року, - в 93-ю окрему механізовану бригаду. 27 червня в районі Богданівки Донецької області потрапив під смертельний мінометний і артилерійський обстріл. У нього залишилися дружина і дитина.

11. Володимир Дьяченко народився в 1968 році в Семенівці Дніпропетровської області, був солдатом 93-ї окремої механізованої бригади, загинув 27 червня під Богданівкою внаслідок обстрілу. У нього залишився син.

12. Дмитро Петрушенко народився в 1971 році в Піщанці Дніпропетровської області, жив у Павлограді. У 2017 році його призвали на контрактну службу, і вже в січні 2018 року він потрапив на Донбас як солдат 93-ї окремої механізованої бригади. Загинув під час обстрілу під Богданівкою Донецької області 27 червня. У нього залишилися дружина, батьки і син, який проходить службу в ЗСУ.

13. Валерій "Поляк" Шишак народився в 1960 році в Сєвєродонецьку, воював в Афганістані, працював адміністратором в ресторані і кредитній спілці. У 2014 році прийшов добровольцем в батальйон "Луганськ-1", а в 2016 році став молодшим лейтенантом, командиром 1-го відділення 1-го взводу 3-ї роти 1-го батальйону 24-ї окремої механізованої бригади. Загинув вранці 28 червня в обстрілі з мінометів, АГС і кулеметів під Південним на Горлівському напрямку, - чоловік кинувся рятувати важко пораненого підлеглого, коли його наздогнала куля снайпера. У нього залишилися дружина і двоє дітей.

14. Андрій Волос народився в 1995 році в Луцьку, жив в Завітному Волинської області, закінчив школу-інтернат. Багато разів пробував потрапити на фронт, проте, через відсутність досвіду йому багато разів відмовляли, поки в 2015 році не запропонували контракт. Військовий одружився всього місяць тому, був старшим солдатом, стрільцем-помічником гранатометчика 1-го відділення 1-го взводу 3-ї роти 1-го батальйону 24-ї окремої механізованої бригади. 28 червня під Південним бився з ворожими диверсантами, коли був смертельно поранений в серце. У нього залишилася вагітна дружина і хвора мати.

15. Владислав "Швед" Гусейнов народився в 1983 році в Первомайському Харківської області, був молодшим сержантом, бійцем 92-ї окремої механізованої бригади. Загинув ввечері 28 червня під Авдіївкою через поранення, які отримав в бою з противником.

16. Геннадій Нємцов народився в 1969 році в Черкасах, захоплювався фотографією і працював професійним фотографом в комунальному міському підприємстві ритуальних послуг. У 2015 році був мобілізований, після демобілізації підписав контракт, став старшим сержантом, снайпером 72-ї окремої механізованої бригади. Помер 28 червня внаслідок бою з ворожими найманцями. У нього залишилися мати, дружина і двоє дітей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися фото військових, загиблих в травні 2018 року на Донбасі.