RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Дружина співробітника Адміністрації президента заявляє, що їй погрожував нардеп

Глава секретаріату комітету Верховної Ради з питань національної оборони і безпеки Тетяна Блистів стверджує, що керівник комітету, нардеп Сергій Пашинський загрожує їй вбивством.

Про це розповіли джерела в Генпрокуратурі, повідомляє "Українська правда".

Відзначається, що Блистів одружена з заступником керівника головного департаменту Адміністрації президента України з питань національної безпеки і оборони Володимиром Колесником, який був помічником-консультантом Сергія Пашинського VI, VII скликань. У свою чергу Блистів була помічником Пашинського V, VI, VII скликань.

Генпрокурор Юрій Луценко підкреслив, що мова йде "про досить серйозні звинувачення", але ця "реактивна" справа знаходиться "на контролі". За його словами, до кінця депутатських канікул правоохоронці точно зможуть відповісти, чи є підстави для зняття з Пашинського депутатської недоторканності.

Варто зауважити, що сам нардеп стверджує, що нікому не погрожував, а проти Блистів є кримінальна справа про шахрайство і зловживання владою.

"Нікому я не погрожував. На неї є кримінальне провадження за шахрайство. Йому тижнів зо два. Я просив її по-доброму звільнитися. Вона вирішила вчинити інакше, і написати заяву на мене. Бог їй суддя", - відповів Пашинський.

Як повідомляв "Апостроф", в квітні головний редактор журналу "Новий час" Віталій Сич розповів, що після публікації статті про схеми високопоставлених українських чиновників на угодах в оборонній промисловості країни до нього почали надходити погрози, - в тому числі від адвокатів Пашинського.