RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні прийняли важливе рішення по книгах з російською пропагандою

Держкомтелерадіо відмовило у видачі дозволів на ввезення з території РФ п'яти книг, в яких присутні ознаки антиукраїнської пропаганди.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

"Держкомтелерадіо відмовив суб'єктам господарювання - ТОВ "Форс Україна", ТОВ "Дресс Шоу", ТОВ "Якабу Трейд" у видачі дозволів на ввезення з території РФ п'яти книг, в яких присутні ознаки антиукраїнської пропаганди, фальсифікується історія і нав'язуються імперські ідеологічні доктрини держави-агресора", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, мова йде про два детективні романи Дар'ї Дезомбре і Тетяни Устинової, в яких героїзується силові структури країни-агресора. Обидві книги видані московським видавництвом "Ексмо".

Імпортери видавничої продукції не отримали також дозвіл на ввезення книги "Все, що повинен знати кожен освічений хлопчик" московського видавництва "АСТ", в якій нав'язуються ідеї "русского мира", пропагуються імперські геополітичні доктрини, які передбачають об'єднання народів навколо держави-агресора.

Також не будуть поширені в Україні 5000 примірників книги О. Александрова "Велика книга нумерології" (московського видавництва "Ріпол класик"), в якій фальсифікується історія України, а окрема глава присвячена президенту держави-агресора - Володимиру Путіну.

Відмовлено у видачі дозволу на ввезення десяти тисяч примірників книги Андрія Філімонова "Пуголовок і святі". Книга, крім того, що "рясніє ненормативною лексикою, містить образливі висловлювання у стилі російської пропаганди на адресу українців".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", після літніх канікул у Верховній Раді відкрилася книгарня, в якій часто скуповуються нардепи.