RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні оголосили в розшук депутата, який втік до Росії: названо прізвище

Депутат Харківської обласної ради, якому обласна прокуратура оголосила про підозру в кримінальній справі щодо розкрадання землі, переховується в Російській Федерації.

Про це повідомляє сайт прокуратури Харківської області.

Силовики направили звернення до Інтерполу щодо оголошення депутата у розшук.

“У рамках кримінального провадження оголошено про підозру 50-річному депутату Харківської обласної ради. Йдеться про заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та легалізацією доходів незаконним шляхом. Після оголошення підозри фігурант кримінального провадження виїхав до Російської Федерації”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Видання Depo.Харків з посиланням на власні джерела повідомляє, що підозра була оголошена депутату Харківської обласної ради Альберту Кононенку.

Як зазначають правоохоронці, депутат облради став одним із співзасновників кооперативу, який безкоштовно отримав землю для забезпечення житлом його учасників.

“Насправді землю, яку абсолютно безкоштовно отримали кооперативники від Харківської міської ради, розділили на ділянки по 0,2 га та розпродали під приватну забудову”, - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі додають, що через такі дії депутата громаді заподіяли збитків на 400 мільйонів гривень.