RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зоозахисники врятували з порту під Одесою сотні тварин

Кинутих овець з Чорноморського порту, які помирали від голоду та спраги, вивезли в Тульчин, Вінницької області для обстеження ветеринарами: активісти збираються знайти для них покупця.

Про це повідомляється на Facebook сторінці "UAnimals" в Facebook.

Активісти зоозахисної ініціативи повідомили, що вони вже знайшли потенційного нового господаря для тварин. Головною умовою для майбутнього власника овець вони ставлять обіцянку не вбивати іх. Також активісти хочуть відправити аналізи, взяті у тварин в незалежну лабораторію, оскільки не довіряють державній перевірці. UAnimals зараз розшукує юристів для оцінки ситуації.

"1. Завтра у тварин візьмуть кров на аналіз і крім державної перевірки є план відправити аналізи в незалежну лабораторію; 2. Одним з варіантів подальших дій є викуп тварин за невелику вартість і передача їх новому власнику. Потенційно такий вже є, з умовами утримання і без планів вбити і т. д. 3. Шукаємо юристів, які дадуть оцінку ситуації...", - написали активісти на своїй сторінці в Facebook.

Відзначається, що 27 жовтня овець доставили в Тульчин Вінницької області. Там знаходиться філія держпідприємства "Укрветсанзавод", на якому і перевірять тварин. Їх обстежує Держслужба з безпеки харчових продуктів і захисту споживачів перед тим, як приймати рішення про подальшу долю тварин.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в порту Чорноморська (колишній Іллічівськ) два тижні простояла вантажівка з трьома сотнями овець всередині: тварин не годували і не поїли, десятки овець загинули.