RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Скандал із контрабандою мобільних з-за кордону: в ДФС зізналися про "діри" в законодавстві

ДФС досі не створила систему взаємодії з поштовими та експрес операторами для реалізації норм Закону № 2245-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році" щодо оподаткування міжнародних поштових відправлень, яка передбачала боротьбу з ввезенням комерційних партій товару під виглядом поштових відправлень.

Про це йдеться в офіційній відповіді ДФС до Асоціації Професійних митних посередників з підписом і. о. директора Департаменту організації митного контролю та оформлення А. Сербайло.

"Практична реалізація введеного Законом принципу оподаткування товарів, що переміщується в міжнародних експрес-відправленнях, вимагає розробки відповідного програмного забезпечення, а для товарів, що переміщуються в міжнародних поштових відправленнях, сьогодні взагалі неможлива", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ще в 2008 році повинні були запрацювати програмно-інформаційні комплекси "Журнал обліку руху МЕВ (міжнародних експрес відправлень) на ЦСС (РСС)", "Контроль за переміщенням МЕВ за ЕТД" і вимагали узгодження формати передачі даних між митними органами та експрес перевізниками згідно з Інструкцією з організації митного контролю та митного оформлення міжнародних експрес-відправлень, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України затвердженої наказом Державної митної служби України від 3 вересня 2007 року N 728.

Згідно з Інструкцією, журнал обліку ведеться на підставі інформації, наданої експрес-перевізником на паперовому носії та в електронному вигляді і яка, крім усього, повинна містити: номер домашнього транспортного документа, країну відправлення (призначення), відправника, одержувача, кількість місць МЕВ, загальний вага МЕВ, зміст МЕВ (загальне найменування), загальну вартість МЕВ.