RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Стало відомо про смерть бійця з батальйону Кульчицького, який звільняв Слов'янськ: фото

В результаті хворобі 12 листопада помер боєць НГУ Сергій Ніколов, який воював у складі батальйону імені генерала Кульчицького.

Про це повідомили в Центрі допомоги учасникам АТО в Одеській області.

"Відійшов у Вічність та поповнив ряди Небесної Гвардії учасник російсько-української війни Ніколов Сергій Степанович! Майданівець, доброволець, боєць Національної гвардії України батальйону ім генерала Кульчицького долав ворога на фронті, але не подолав хворобу , яка спіткала його по поверненню з фронту. Важко підібрати слова! Дякуємо тобі, воїне! Ти в нашій пам'яті і серцях! Вічна пам'ять!", - йдеться в повідомленні.

Детальніше про смерть Сергія на своїй сторінці в Facebook написала українська спортсменка Ірина Ващук, яка живе в США і очолює благодійну організацію Revived Soldiers Ukraine.

"Відійшов у вічність після страшної хвороби на рак легень Сергей Николов. Ми Revived Soldiers Ukraine разом з тіткою Сергія Валентиною Родіною намагались допомогти Віськовому і після АТО приуспішному Юристу але дива не сталось. Сергію 2 рази відмовляли в візі США і за третім разом після того як ми підключили військових аташе в Вашингтоні, він отримав візу. Декілька закладів в США лікували Сергія включно USC Hospital. Нажаль прогнози були не втішні і Сергію прийшлось повернутися в Україну як найшвидше. Він хотів жити і боровся! Сергій захищав нас з вами на Сході України і звільняв місто Слов’янськ. Співчуття родині Сергія, нехай Сергій нас вибачить що нам не вдалося зробити для нього більше", - написала вона.

Прощання з Сергієм відбудеться в четвер в Одесі в будинку офіцерів, вулиця Пироговська, 7/9 об 11:00.

Як повідомляв "Апостроф", 9 листопада біля селища Кримське Луганської області загинули двоє бійців 10-ї гірничо-штурмової бригади ЗСУ Іван Воробей і Євген Летюк. В ході бою Іван отримав смертельні поранення. Його побратим, Євген Летюк кинувся перетягнути солдата в окоп, але також отримав смертельне поранення.

10 листопада в зоні проведення ООС загинули в результаті підриву на міні сапер ВСУ Юрій Олійник і старший сержант Роман Селіхов.