RU  UA  EN

Субота, 7 вересня
  • НБУ:USD 40.70
  • НБУ:EUR 44.95
НБУ:USD  40.70
Суспільство

Новини

6 вересня

Всі новини

Стало відомо про смерть мами українського героя, який загинув в боях за Іловайськ: фото

Померла Наталія Слободянюк, мама командира батальйону "Донбас" Олексія Затилюк, який загинув у 2014 році в боях за Іловайськ.

Про смерть повідомила насвоіх сторінці в Facebook волонтер Діана Макарова.

"Вона була Мама... Вона віддала країні сина. Бріз загинув на виході з Іловайська. Вона не вірила - так довго, скільки було можливо не вірити у це. Вона чекала. Мені здається, вона чекала навіть після поховання останків сина. Бо вона була Мама...

Вона розчинилась у онучці, вона була щасливою, що життя сім'ї продовжується - і я не бачила світлішої сім'ї в своєму житті. Не знаю, що б я ладна була для них зробити. Що могла, те й робила.

Тепер лишилось її поховати.

Онкологія, зненацька - тоді, коли вона навчилась вже усміхатись і спокійно говорити про сина. Тоді, коли треба ростити онучку, і тут мамині руки були б такі потрібні.

Бо вона була Мама. Вона була... Смерть за півтора місяця хвороби, смерть у тилу, не на війні - але я знаю точно, що її вбила війна", - написала волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", в жовтні 2017 року Харкові відбулася церемонія перепоховання останків Олексія Затилюка. Він загинув 29 серпня 2014 року. Весь цей час командира відділення 2-го батальйону спеціального призначення "Донбас" вважали зниклим безвісти. Ідентифікувати останки вдалося завдяки експертизі ДНК.