RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

З'явилися нові вражаючі фото і відео пожежі на хімзаводі під Івано-Франківськом

Пожежа, яка виникла увечері 12 січня в місті Калуш Івано-Франківської області, на олефіновому заводі "Карпатнафтохім" локалізована.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Займання сталося на підприємстві в корпусі № 424 цеху піролізу, компримування і поділу пірогазу при виробництві етилену і поліетилену. Спостерігалося смолоскипне горіння пірогазу в трубопроводі. Стовп полум'я досягав 15 метрів.

В управлінні ДСНС області розповіли, що о 21:15 інженери перекрили засувки подачі сировини на вводі в установку. Також здійснювалося охолодження установки і сусідніх споруд. О 23:48 пожежу локалізували. Постраждалих немає.

Як зазначається, пірогаз (продукти піролізу (термічного розкладання) вуглеводневої сировини) не можна гасити водою. До складу пірогазу в основному входять - етилен, етан, метан, пропан, пропілен, водень та інше. При стиканні з водою на високих температурах ця газова суміш вступає в хімічну реакцію з утворенням інших вибухонебезпечних речовин. Зазвичай пожежні дають вигоріти пірогазу до кінцевих продуктів (СО2 і Н2О).

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Росії в Ханти-Мансійському автономному окрузі 5 січня сталася велика пожежа на Пріобському родовищі нафти.