RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Розвідник розповів, як Путін має намір посіяти в Україні хаос в 2019 році

У Кремля існує кілька сценаріїв повернення України в сферу впливу Росії, включаючи і відкриту військову агресію.

Про це розповів глава служби зовнішньої розвідки Єгор Божок в інтерв'ю "Укрінформу".

За його словами, перед російським спецслужбами варто конкретне завдання "закрити українське питання" в 2019 році.

"Закрыть" означає повернути Україну в орбіту впливу Російської Федерації. І зробити це настільки надійно, щоб "никаких цветных революций" в Україні більше ніколи не відбулося. Для цього у Кремлі базуються на трьох сценаріях розвитку подій в Україні. Перший — це реванш проросійських сил за підсумками президентських або парламентських виборів. У разі провалу проросійських або тих, що влаштовують Росію, сил на президентських виборах, буде застосовуватися другий сценарій, а саме – внутрішня дестабілізація чи т.зв. "контрольований хаос", щоб змусили Україну силою прийняти умови, які висуває Кремль. Третій сценарій – це військова операція. У разі неможливості застосування перших двох сценаріїв, у Кремлі не виключають відкритої військової агресії проти України", - зазначає Божок.

Голова СЗР вважає, що ймовірність реалізації 2 або 3 сценаріїв дуже висока.

"Які плани у Путіна, не знає ніхто, крім самого Путіна. Головне завдання Служби зовнішньої розвідки на цей рік - не допустити будь-якого втручання Російської Федерації у внутрішньополітичні процеси України", - резюмував він.

Нагадаємо, докладніше про ймовірні плани Путіна читайте в матеріалі "Апострофа": Готовий віддавати території: Путін задумав неприємний обмін для України.