RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Офіцер ЗСУ розповів, як бойовики ДНР-ЛНР полегшують роботу українським військовим

На Донбасі останнім часом збільшилася кількість суїцидів серед бойовиків, а "влада" нахабно бреше про кількість ліквідованих окупантів.

Про це повідомляє офіцер ЗСУ Анатолій Штефан "Штірліц" на своїй сторінці в Facebook.

З початку лютого в підрозділах окупантів покінчили життя самогубством 7 окупантів (ДНР-4, ЛНР-3). Так, через пияцтво збільшилася кількість конфліктів в рядах окупантів.

"Під час вживання спиртних напоїв в одному з підрозділів 1 АК (о) трапилася сутичка між окупантами. Під час сварки найманець з РФ застрелив 2 місцевих посібників окупантів, а в подальшому зрозумів що накоїв і хотів укоротити собі віку, але залишився живий. Нині утримується під вартою", - йдеться в повідомленні.

В одному з окупаційних військ 2 АК (о) на передових позиціях в районі Кадиївка (Стаханов) був знайдений без ознак життя найманець з російського міста Смоленськ. Згідно з висновками лікарської експертизи смерть наступила в результаті передозування наркотичною речовиною.

Також збільшилася кількість травмованих і загиблих бойовиків в ДТП, більшість систематично і безкарно керують автомобілями у стані алкогольного і наркотичного сп'яніння.

"Від сімей загиблих місцевих бойовиків і кадрових військовослужбовців все частіше беруть розписку про нерозголошення відомостей та обставин загибелі окупантів, лякаючи не виплатии грошового забезпечення у зв'язку з втратою годувальника", - написав Штефан.

За його словами, куратори з РФ наказують спікерам недореспублік систематично занижувати офіційну кількість загиблих і поранених, в зв'язку з низьким так званим закликом на "військову службу за контрактом" і не бажанням останнім часом захищати так звані кордони республіки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ООС потужно відповіли на атаку окупантів, ліквідувавши одного бойовика і п'ятьох поранивши.