RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Під Харковом учні влаштували справжній терор в школі: фото і деталі історії

У Харківській області в одній зі шкіл розгорівся скандал через побиття шестикласника.

Про це повідомляє видання "Факти".

Інцидент стався в місті Куп'янськ в школі № 6. Там двоє учнів восьмого класу в роздягальні спортзалу жорстоко побили шестикласника Даміра. Агресивні підлітки били дитину по голові до тих пір, поки він не втратив свідомість. В результаті 11-річний потерпілий потрапив до лікарні з травмою голови, забоями і набряком обличчя.

Інформація про подію з'явилася в соціальних мережах, після цього стало відомо, що це не перший подібний випадок з цими ж восьмикласниками. Раніше вони також були причетні до знущань над учнів молодших класів.

"Після того, як Даміра побили, він потрапив спочатку в місцеву лікарню, а потім в обласну. Наш діагноз: закрита черепно-мозкова травма, набряк половини обличчя і лівого ока, внутрішня черепна гіпертензія. Зараз Даміра вже виписали, але він постійно скаржиться на головні болі. Лікарі попередили, щоб ми стежили за його зором - в таких випадках він часто падає", - розповіла мама постраждалого Марина Рисова.

Про те, що її син у школі стикається з булінгом, Марина навіть не здогадувалася.

"Зараз я вже дізналася, що є двоє восьмикласників, які вибирають собі жертв і тероризують їх. Раніше син нічого про це не говорив. Не дивлячись на те, що Дамір тільки в шостому класі, він самостійний, не скаржиться і намагається вирішувати свої проблеми сам. Він добре вчиться, захоплюється музикою, займає на музичних конкурсах призові місця. Дамір - староста класу, у нього хороші відносини з однокласниками. Син чуйний, завжди приходить на допомогу. Його і побили тому, що він заступився на хлопчика. До речі, учня восьмого класу ", - поді ілась мама побитого учня.

Також вона розповіла, що інцидент з побиття стався на останньому уроці - на фізкультурі. Даміра пішов переодягатися і побачив восьмикласника, якого його ж однокласники, ті самі два хулігана, довели до сліз. Вони сховали взуття цього хлопчика і не віддавали.

Також Марина розповіла і про реакцію батьків хуліганів.

"Мама одного з них працює в нашій же школі вчителькою. Вона прийшла до Даміра, коли син ще був у шкільному медпункті. Просила вибачення. Потім вийшла на зв'язок зі мною. Теж вибачалася і сказала, що проведе з сином розмову. Мама другого підлітка подзвонила на третю добу і сказала, що "її син просто грався м'ячем". Потім обидві матері сказали, що готові оплатити лікування Даміра. Я попросила оплатити за чеками - ніякі додаткові компенсації нам не потрібні були. Але в результаті ніхто нічого не сплатив. Коли після обстеження в Харкові я повідомила мамі одного з підлітків, що у сина черепно-мозкова травма, вона змінилася в обличчі: "Як черепно-мозкова? Так ви тепер кожні шість місяців будете до мене приходити! Я знаю, що це таке! "З тих пір ні вона, ні мама іншого підлітка жодного разу навіть не подзвонили. Зате в школу прийшли батьки підлітків з адвокатом, який зажадав надати всі медичні документи Даміра", - розповіла Марина.

Незабаром Марина Рисова з'ясувала, що кримінальне провадження за фактом побиття її сина чомусь ніхто не відкрив.

"Мій син хоч і молодший, але вирішив заступитися. Підійшов до цих двох підліткам і попросив віддати хлопчикові взуття. Тоді один з цих хуліганів схопив сина, затягнув в кут роздягальні і став бити його по голові. Дамір розповідав, що ударів було багато і всі - дуже сильні. Через пару хвилин в ту ж роздягальню зайшов другий підліток. Він приніс в роздягальню м'яч зі спортзалу і спеціально став кидати м'яч в стіну, щоб той відскакував від стіни. М'яч потрапив Даміру в голову - як раз в те місце, куди його кілька разів ударив перший підліток. Дамір втратив свідомість", - розповіла Марина.

Також мама хлопчика пояснила, що інші діти не заступилися за нього, тому що злякалися.

"Один хлопчик потім розповів, що був зовсім поруч, але побоявся потрапити під руку цим хуліганам. Він сказав: "Мені стало страшно. Я вже вийшов з роздягальні, але все одно чув, як вони його б'ють. Раптово Дамір зойкнув і замовк"", - сказала мама Даміра.

Вона зазначила, що після того, що сталося її син розплакався і попросив однокласників нікому про все це не розповідати.

"Він найбільше боявся, що дізнаюся я. Я чекаю дитину, і Дамір намагався зайвий раз мене не хвилювати. Він тихенько втік з уроку фізкультури - так, щоб його не побачив учитель", - сказала Марина.

Сліди побоїв потім помітив вчитель історії.

"Зазвичай Дамір активний, на уроці відповідає, дискутує. А тут сидів сам не свій. Учитель побачив, що у нього набрякло обличчя, і тут же викликав класного керівника. У школі синові надали першу допомогу. Дамір повернувся додому з набряклим обличчям. Одне око сильно опухло. Почалася блювота. Я відвела його в лікарню, де відразу запідозрили черепно-мозкову травму", - розповіла Марина.

У лікарні чергова медсестра, побачивши Даміра, відразу викликала поліцію. Його мама відразу написала заяву. Наступні три дні хлопчик провів в медустанові. Потім його виписали, але, як виявилося, передчасно - вдома Даміру стало гірше. В результаті мама відвезла його до Харкова, де зробили МРТ і поставили остаточний діагноз.

Незабаром Марина Рисова з'ясувала, що кримінальне провадження за фактом побиття її сина чомусь ніхто не відкрив. Пізніше в прес-службі Харківського обласного управління поліції заявили, що справа про побиття Даміра розслідується: Кримінальне провадження відкрито за статтею "Умисне легке тілесне ушкодження". Йде досудове розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні оштрафували учня за булінг над учителем.