RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Мера міста під Києвом звинуватили в підкупі на виборах: подробиці

Поліція почала кримінальне провадження за фактом підкупу виборців у Василькові за кошти державного бюджету, а меру міста повідомили про підозру.

Про це повідомляє прес-служба МВС, посилаючись на слова заступника начальника Головного слідчого управління Нацполіціі Максима Цуцкірідзе.

Він розповів, що поліція почала кримінальне провадження за фактом оплати громадянам за їх голос на користь певного кандидата в президенти України. Також правоохоронці встановили факт розтрати державних коштів і привласнення документів.

Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні.

"У ході розслідування ми також встановили факти розтрати державних коштів шляхом зловживання службовими особами Васильківської міської ради. У січні-лютому 2019 вони безпідставно виплатили матеріальну допомогу окремим громадянам і навмисне приховували офіційні документи, щоб виключити встановлення цих розтрат", - зазначив Цуцкірідзе.

19 квітня за даним фактом ГПУ повідомлено про підозру Васильківському міському голові Володимиру Сабадашу за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 (Організація або управління злочином) ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 357 (незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом) КК України.

В даний час проводяться слідчі (розшукові) дії з метою всебічного встановлення обставин і всіх причетних.

Як повідомляв "Апостроф", соціолог і генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто розповів, що у чинного президента України Петра Порошенка практично немає шансів на перемогу у другому турі виборів, де він буде протистояти шоумену Володимиру Зеленському.