RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні зловили одного з найнебезпечніших мафіозі: фото і відео затримання

У Полтаві затримано небезпечного рекетира на прізвисько "Самвел Донецький". Разом з ним були затримані і члени його злочинної організації.

Як повідомив перший заступник голови Національної поліції Євген Коваль, затримані спеціалізувалися на рекеті, викраденні людей, торгівлі зброєю, погрозах, фізичних розправах і замовних вбивствах.

Відносно членів банди і її ватажка розслідуються провадження за шістьма статтями Кримінального кодексу.

Ватажок банди "Самвел Донецький" є уродженцем Грузії, а нині - жителем Києва. Ще в 90-х він керував кримінальним угрупованням на Донбасі, після чого розповсюдив вплив на Запоріжжя і Полтаву.

"В злочинному світі славився своєю підступністю і безпринципністю, при найменшій можливості за будь-яку ціну прагнув зайняти місце вище на ієрархічній щаблі. При першому ж конфлікті інтересів бойовики Самвела жорстоко розправилися з лідером супротивників, розширивши межі свого впливу. Їх візитною карткою були бандитизм , вибивання неіснуючих боргів, замахи на вбивства і вбивства", - зазначив Коваль.

Правоохоронці три рази намагалися притягти до відповідальності ватажка угруповання, але йому вдавалося уникнути покарання.

За інформацією Коваля, "верхівка" кримінального світу винесла свій "вирок" Самвелу. Його нібито "засудили" до страти, після чого він перетворив свій будинок на справжню фортецю з усіма засобами захисту.

У поліції зазначили, що учасники угруповання пересувалися виключно на елітних авто і завжди при собі мали зброю. Всі вони є наркоманами.

За місцем проживання членів банди було проведено понад 50 обшуків. Тут знайшли зброю, наркотики і гроші.

Зараз готують вручення підозр затриманим за скоєння низки злочинів, зокрема, по: ст.255 (створення злочинної організації), ст. 189 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ст.296 (хуліганство), ст.190 (шахрайство), ч.3 ст.27 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 28 серпня "злодій в законі" на прізвисько "Гулі" святкував свій день народження і з цієї нагоди в Хмельницькій області пройшла сходка українських авторитетів кримінального світу.