RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Вибухи в Балаклії: генштаб ЗСУ розкрив свіжі дані про пожежу та жертв

З'явилися свіжі дані про стан п'яти постраждалих військовослужбовців під час нових вибухів на військовому складі в Балаклії Харківської області в п'ятницю, 15 листопада.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

"П'ятеро військовослужбовців отримали поранення різного ступеня тяжкості: один - у важкому стані; один - середнього ступеня тяжкості; троє - легкого ступеня тяжкості. Також, в результаті надзвичайної події було знищено один вантажний автомобіль", - розповіли у відомстві.

На даний момент двоє військовослужбовців знаходяться в Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги і ще двоє - у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Один військовослужбовець від госпіталізації відмовився.

Також в Генштабі уточнили обставини, при яких сталися вибухи.

"О 14:28, ймовірно в ході завантаження залишків боєприпасів та їх елементів, які були підготовлені для подальшого знищення (утилізації), зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу "Куб", відбулося його загоряння з подальшим підривом накопичених для знищення вибухонебезпечних предметів", - додали військові.

Нагадаємо, що під час вибухів, яких було близько 20, загинули і двоє саперів.

Детальніше про нові вибухи в Балаклії, читайте в матеріалі "Апострофа": Загибель військових в Балаклії: хто повинен відповісти за вибух.