RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Ламали пальці і відрубували руки: з'явилася жорстка відповідь на заклик Сивохи "пробачити" ОРДЛО

Радник глави РНБО Сергій Сивохо виявився в центрі уваги, після своєї заяви про взаємодію з жителями окупованої території України.

У мережі активно обговорюють заяву Сивохи. Так, переселенець з Донбасу і журналіст Кирило Сазонов заявив, що українці не повинні просити вибачення у жителів ОРДЛО.

"Те, що пропонує Сивохо - зміна риторики, вибачитися, пробачити, забути ... Він справді думає, що ми забудемо кров, яку пролили люди? Люди, яким ламали пальці, відрубували руки, катували? Це не проститься - ні через рік, ні через два, ні через п'ять. Саме питання - чи готові ви пробачити Донбас - не дуже коректне", - розповів він.

Також Сазонов розкритикував заклики радника РНБО спростити пропуск на КПВВ і повернути пенсії жителям окупованих територій.

"У мене склалося враження, що ми всі повинні прийти і вибачитися, що ми, такі нехороші люди з Донецька, з Києва, зі Львова, напали на Донецьк. Насправді, це ж неправда - була Росія, були її союзники. Вони винні, і не факт, що ми готові їх прощати. Нам вибачатися нема за що. А Сивохо хоче зробити зручні КПВВ, щоб був пенсійний туризм, щоб люди отримували подвійні пенсії там і тут. щоб ми вибачалися, говорили, що все розуміємо, що в чомусь неправі. Він пропонує фактично визнати Україні свою провину і вибачатися перед Донбасом. Це дикий абсурд", - зазначив він.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше Сивохо зробив несподіване зізнання про окупований Донбас.