RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні звільнили жінку, яка працювала на ФСБ: що про неї відомо

Спортсменку Дар'ю Мастікашеву, яку в 2017 році затримала СБУ за держзраду, звільнили в залі суду після більш двох років перебування в СІЗО.

Зокрема, в рамках юридичного очищення в ході підготовки до обміну, судом затверджено угоду про визнання провини в обмін на звільнення "за відбуття" без конфіскації майна та припинення кримінального переслідування.

Разом зі спортсменкою також звільнено на тих же умовах і буде відправлено на обмін Олександра Каратая, який також займався вербуванням учасників АТО, яких в Росії збиралися згодом звинуватити в здійсненні терактів.

Нагадаємо, в серпні 2017 року голова СБУ Василь Грицак повідомляв про затримання Дар'ї Мастікашевої - цивільної дружини колишнього керівника служби безпеки нині покійного російського олігарха Бориса Березовського Сергія Соколова. СБУ підозрювала її в тому, що вона разом з також затриманим Олександром Каратаєвим пропонувала трьом колишнім учасникам АТО виїхати в Москву і на будівельні роботи, за які ті отримають "гарну винагороду". Пізніше ФСБ планувала їх звинуватити в організації терактів на території РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ розкрила масштабну спецоперацію Кремля по вербуванню силовиків в Україні.