RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У МАУ розповіли про проблеми з упізнанням тіл жертв катастрофи в Ірані

Родичі загиблих в катастрофі літака МАУ 8 січня не можуть забрати тіла своїх близьких для поховання: для впізнання необхідний додатковий ДНК-матеріал.

Як передає кореспондент "Апострофа", про це повідомив віце-президент МАУ Ігор Сосновський під час прес-конференції в Борисполі.

"Тіла в 4 різних лікарнях. У експертів недостатньо матеріалів, щоб визначити ДНК. Більшість тіл буде віддано землі в Ірані. Наше Міністерство закордонних справ займається тим, щоб повернути тіла українців в Україну. Є надія, що тіла привезуть з вантажним бортом, який привіз комісію в Іран ", - сказав Сосновський.

Додав, що все залежить від готовності іранської сторони швидко обробити інформацію і передати тіла загиблих Україні. Загиблих на батьківщину довезе український борт. Потім тіла доставлять для поховання родичам.

Як інформував "Апостроф" раніше, оператор протиповітряної оборони Ірану, який і випустив ракету по українському пасажирському літаку 8 січня, не зміг вчасно оцінити ризики і прийняти правильне рішення.