RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Відомий лікар вказала на серйозну проблему з лікуванням від коронавірусу в Україні: відео

В Україні на даний момент немає документа, який би дозволив лікарям призначати пацієнтам з коронавірусом препарати для їх лікування.

Як каже лікар-інфекціоніст, член оперативного штабу із запобігання поширенню короновіруса Ольга Голубовська, ситуація чревата дуже сумними наслідками.

За її словами, питання внутрішньодержавних протоколів МОЗ із лікування пацієнтів з вірусом піднімався вже кілька разів. При цьому, він до цих пір залишається не вирішеним.

"Хочу сказати, що це - тільки початок, і все прекрасно розуміють, що дев'ятий вал у нас попереду. Тому, я хочу звернути увагу на дуже важливу і не вирішених на сьогодні проблему. На жаль, у нас немає документа на рівні держави, який дозволив би використовувати ті препарати, які не мають чіткої доказової бази, і вони не можуть її мати зі зрозумілих причин, і ми не можемо ці препарати використовувати в клініці. Я хочу сказати, якщо це питання не вирішиться найближчим часом - то нас з вами чекають не тільки важкі часи, але й сумні часи", - зазначила лікар.

За словами Голубовської, кількість пацієнтів стрімко збільшується, а наявність протоколів МОЗ допоможе зменшити кількість критичних хворих.

"Я дуже сподіваюся на розуміння наших державних інституцій. Я прекрасно розумію, що виникає кожну годину і день нова проблема, в тому числі, логістична. Але коли пішов вал пацієнтів - нам потрібен документ, де ми повинні призначати ті методи лікування, які є в світі, де зараз проходять цю проблему, або вже пройшли цю проблему, і показали свою ефективність. Щоб запобігти важкі форми захворювання, критичний стан пацієнтів і зменшити кількість тих хворих, яким знадобиться, в тому числі і ШВЛ", - закінчила вона.

Нагадаємо, що пандемія коронавіруса продовжує набирати оберти в світі.