RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

"Маски-шоу" з автоматами: фото і подробиці свавілля силовиків у матері відомого волонтера

Відомий волонтер Марія Бурдун розповіла про подробиці обшуків, які проводилися в її будинку і будинку матері. Туди силовики прибули в рамках справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

На своїй сторінці в Facebook волонтер написала, що "силовики морально гвалтували її маму" і просто розгромили будинок.

"Ніхто не намагався зайти у двір приватного будинку моєї мами, тому що хлопці з підрозділу "маски-шоу" з калашами стрибали через паркан в той момент як мама вийшла на подвір'я в 5:47 ранку. Мамі не дозволяли майже годину робити дзвінки ні мені, ні адвокату, повторюючи фразу "чекайте допомоги, у вашої дочки все набагато серйозніше", - пише Бурдун.

За її словами, мамі не залишили примірник або копію протоколу обшуку, в якому повинно бути зазначено, що саме вилучили.

"Згідно з постановою суду, де була прописана моє дівоче і нинішнє прізвища, не було вказано маминих даних. Питання "чому вилучили її особистий телефон", до маминого дому я не маю ніякого відношення - моє прізвище ніколи і ніде не відзначалося в будь-яких документах того садового будиночка. У мами вилучили не просто телефон, а єдину можливість відкрити ворота для заїзду автомобіля, який їй під час пандемії і жорстокого карантину міг би привезти продукти, ліки, засоби гігієни (хвала небесам, паркан лише 1,5 метра і я зможу хоч що -то їй перекинути через хвіртку заїзду)", - уточнила волонтер.

Також вона додала, що 6 квітня її викликали на допит, на який вона обіцяла прийти.

Раніше Бурдун повідомляла, що силовики знищили майже половину меблів у будинку її матері.