RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

1 липня

Всі новини

Не можемо собі дозволити: експерт вказав на тривожний нюанс з майбутнім Донбасу і Криму

Окупована частина Донбасу може повернутися під контроль Києва тільки після того, як там пройдуть вибори. При цьому в даній ситуації їх провести просто нереально.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив ізраїльський волонтер і інструктор підрозділів Національної гвардії Цві Арієлі.

"З самого початку мета окупації частини Донбасу, створення ОРДЛО, безумовно, була повернути нам ці території назад. І в 2014-му я говорив про це з деякими українськими політичними діячами і зараз я про це говорю - вони хочуть нам її повернути, вони хочуть провести там вибори. ми просто не можемо собі цього дозволити. вибори - це демократичний інструмент. Як ми можемо в недемократичній обстановці користуватися демократичними інструментами ?! Це повний абсурд! Я думаю, що "Оппоблок" виявиться після виборів найбільш ультрапатріотичною партією на Донбасі. Під дулами автоматів не проводяться ніякі вибори", - зазначив він.

Говорячи про ситуацію з Кримом, експерт зазначив, що зараз Україна перебуває у вкрай складній ситуації. За його словами, майбутнє анексованого півострова залежить не тільки від нас.

"З одного боку, є ворог - жорстокий ворог, який не думає в нашу користь. З іншого боку, є економічні інтереси Заходу. І в цій ситуації багато хто примудряється говорити про вступ до НАТО. Мене це дуже дивує", - сказав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Повномасштабний напад Росії на Україну все ще абсолютно реальний - Цві Арієлі.