RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Майже можна дихати: з'явилися "надихаючі" дані про повітря в Києві

У Києві, а також у Київській та Житомирській областях покращилася якість повітря, а концентрація пилу та залишків горіння близька до норми.

Про це повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, передає Інтерфакс-Україна.

"Станом на 20 квітня завдяки зусиллям наших пожежників і деяким змінам синоптичної ситуації - зміні напрямку вітру та короткочасним дощам - якість атмосферного повітря в Київській, Житомирській областях, де спостерігалися невеликі осередки пожеж, а також у Києві, значно покращилася", - сказав він.

За словами Прокопенка, задимленість у Києві в понеділок вже не спостерігається, а якість атмосферного повітря близька до звичайної для цього періоду весни.

"Завислі речовини - пил та залишки горіння - близькі або трохи вище гранично допустимих концентрацій. Вміст у повітрі діоксиду сірки, діоксиду азоту, оксиду вуглецю та формальдегіду близькі до гранично допустимої концентрації і навіть нижче", - повідомив заступник директора Укргідрометцентру.

Він додав, що 20 квітня в південних та східних, а 21 квітня - у східних і більшості північних областей України місцями очікуються невеликі дощі.

Що стосується погоди в Житомирській та Київській областях, то за його словами, в цих регіонах переважно буде без опадів, вітер північний - північно-західний, 7-12 м/с, лише 24 квітня він зміниться на західний, а потім на південно-західний . Невеликі короткочасні дощі очікуються 25 квітня.

Як повідомляв "Апостроф", 19 квітня через пожежі в Житомирській області та Чорнобильській зоні Київ очолив рейтинг міст з найбільш забрудненим повітрям у світі.