RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Скандал в "Укроборонпромі": стало відомо про дивне "рішення" по сину Гладковського

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру керівництву компанії "Оптімумспецдеталь" стосовно несплати податків на суму 49 млн гривень при поставках запчастин заводу концерну "Укроборонпром".

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на джерело в НАБУ.

"Про підозру повідомлено Андрію Рогозі та Віталію Жукову", - повідомило інформагентству джерело в НАБУ.

При цьому синові колишнього першого заступника голови Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського про підозру не повідомили.

За даними НАБУ, в цілому 29 квітня НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом особам, які керували та забезпечували роботу "Оптімумспецдеталі".

Їх дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 212 та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу.

Слідство встановило, що протягом 2015-2017 років підозрювані з використанням ТОВ "Оптімумспецдеталь" та інших суб'єктів господарювання налагодили схему з постачання товарів невідомого походження підприємствам державного концерну "Укроборонпром" з ухиленням від сплати податків.

Всього було поставлено товарів на суму близько 165 млн гривень.

В результаті такої діяльності до бюджету не надійшло понад 49 млн гривень, з яких, 25,77 млн гривень становить податок на додану вартість, 23,57 млн гривень - податок на прибуток, які в подальшому були "відмиті" підозрюваними в кримінальному провадженні.

Як повідомляв "Апостроф", в жовтні 2019 роки за колишнього першого заступника секретаря РНБО та фігуранта скандалу з поставками військової техніки Олега Свинарчука-Гладковського внесли заставу, після чого він вийшов на свободу.