RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Пожежа в Taryan Towers це тільки початок - інженер

Пожежа в Taryan Towers є наслідком системної проблеми для міста Києва.

Про це заявив інженер-проектувальник Микола Хрустальов в своїй публікації на Facebook.

"На жаль, порушення будівельних норм - це системна проблема в Києві, нерухомість преміум-класу не виняток. Те, що першим загорівся Taryan Towers - просто збіг, на черзі багато інших. Наприклад, ви знаєте, що тільки у Signature є вертолітний майданчик, що підходить для евакуації жителів?" - зазначив експерт.

Він також заявив: "Окремо стоїть проблема під'їзних шляхів для пожежного транспорту: під час пожежі в Taryan Towers МНС зіткнулися з неможливістю під'їхати до башт через припаркований транспорту, якби об'єкт був уже зданий і там жили люди, то без людських жертв б не обійшлося. З усіх, кого моніторив, тільки Signature зробили окремий пожежний в'їзд на стилобат, в ЖК Philadelphia потурбувалися про доступ до будинку пожежного транспорту, а так, мабуть, більше нікого і не знаю, що би так заморочилися".

пожежа в Taryan Towers

"Якість матеріалів, використовуваних в будівництві, також має значення, в цьому можна було знову ж переконатися під час пожежі. Якими нормами керувалися інженери Taryan Towers - для мене загадка, але використовувати горючий утеплювач в будівництві лакшери сегмента - злочин і перед покупцями, і перед совістю. Наприклад, в KAN Development як утеплювач використовували мінераловатні плити, що відносяться до негорючих матеріалів. Або ж "Київміськбуд", всі будинки ЖК "Київміськбуд" утеплені мінеральною ватою, а це безпечний і ефективний утеплювач", - резюмував експерт.

Нагадаємо, 2 вересня о 20:57 сталося загорання на 34 поверсі елітної багатоповерхівки в центрі Києва - Taryan Towers.

Внаслідок пожежі ніхто не постраждав, однак спроби власників будівлі "зам'яти історію" спровокували низку скандалів.