RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Польщі затримали українського моряка - більше тижня з ним немає зв'язку: деталі дивної справи

У Польщі затримали українського моряка, одесита Олексія Бистрику, якого нібито за злочин в Чехії розшукував Інтерпол.

Як пише "Уніан" , про це повідомила голова наглядової ради благодійної організації "Фонд допомоги морякам та трудовим мігрантам "Ассоль" (Одеса) Світлана Фабрикант.

Вона уточнила, що Бистрика прямував на роботу за контрактом на теплохід "Західний", на посаді кадета. Посадка на судно мала відбутися в порту Клайпеди (Литва) 13 жовтня. З Одеси моряк прилетів до Варшави, звідки планувався виліт до Вільнюса.

Як повідомила його дружина Анна Бистрика, в Варшаві він був затриманий, і суд постановив затримати його на 7 діб до з'ясування ситуації. По телефону перекладач суду повідомив, що затримання відбулося за запитом правоохоронців Чехії. З того часу родичі нічого не знають про долю моряка.

"Уже минуло 11 днів з моменту затримання. Ми як і раніше нічого не знаємо. За цей час могло статися все що завгодно. Ми просто хочемо знати, що він живий, зрозуміти, що відбувається і в чому його звинувачують", - сказала дружина затриманого.

За її словами, чоловік ніколи не був в Чехії, а в Польщі опинився вперше, слідуючи через цю країну транзитом.

Родичі розповіли, що зв'язалися з консульською службою України. При цьому, як сказав брат затриманого - Валерій Бистрика, представник посольства нічого не знав про те, що сталося, і заявив, що у дипломатів "багато роботи". Він додав, що цією проблемою також відмовилися займатися в посольстві Польщі в Україні.

Як повідомляв "Апостроф", 10 травня, біля узбережжя Мексики рибалки знайшли тіло українського моряка, який був членом екіпажу кіпрського вантажного судна Panamax Alexander.