RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Під Одесою сталася екологічна НП з судном: фото, відео і скандальні подробиці

Адміністрація морських портів України приховала факт забрудення акваторії Чорного моря біля Чорноморська Одеської області, яке сталося через проблеми з буксиром "Аметист" Морської пошуково-рятувальної служби біля причалу цього відомства в селищі Олександрівка.

Про це йдеться в сюжеті ТСН і повідомляє видання "Думская".

Інцидент ставчя в середу, 25 листопада, коли буксир "Аметист" накренився на один борт і набрав понад 100 тонн води. Ввечері та вночі воду відкачували, і до ранку судно вдалося вирівняти і стабілізувати. За інформацією фахівців, зараз в машинному відділенні понад 50 тонн води.

До забруднення акваторії привело саме відкачування води, змішаної з мазутом. За словами очевидців, на воді і зараз видно плями нафтопродуктів.

За словами заступниці голови комісії з ліквідації Державної екологічної інспекції в Одеській області Анни Матвієнко, екоінспектори вночі побачили інформацію про витік нафтопродуктів з судна "Аметист" біля Чорноморська.

"Працівники АМПУ повинні були повідомити екоінспекцію про забруднення водних ресурсів у разі їхнього виявлення. Жодного повідомлення не надійшло", - сказала вона.

Вона заявила, що фахівці зафіксували пляму нафти розміром 490 кв. м. і територію, яку засипали сорбентом.

"АМПУ приховала факт забруднення", - розповіла Матвієнко.

Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за приховування реального стану водних ресурсів.

Як повідомляв "Апостроф", танкер Delfi у листопаді 2019 року сів на мілину біля одеського пляжу "Дельфін", там зафіксували розлив нафти.