RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Бджоли "воскресли": відео та фінал скандальної історії з "Укрпоштою"

Під час перевезення автомобілем "Укрпошти" загинули 8 мільйонів бджіл з Закарпаття. Поштовий оператор заявив, що комахи живі і перебували в стані "сплячки" через брак свіжого повітря.

Про це йдеться на сайті компанії.

Так, в 118 ящиках з 300, які прибули в Іршавське відділення Укрпошти, знаходяться живі бджоли. Комахи, які ще вчора здавалися мертвими, ймовірно, перебували в стадії спокою. Зараз бджоли відновлюють активність.

Як пояснюють в Союзі пасічників України, стан "гноблення" у бджіл може бути викликаний нестачею свіжого повітря, особливо якщо кількість бджіл перевищує рекомендовану норму. Бджоли активно рухаються всередині коробки і температура в ній підвищується, а вентиляція в кузові не регулюється. Також бджоли можуть увійти в цей стан через надмірну вологість, яку вони не можуть виділити зі свого організму, що може привести до заварювання, якщо в рамці замість меду свіжий нектар.

Як заявив поштовий оператор, зараз коробки з бджолами повертаються відправникам, які вже формують нову партію комах для відправки. Частина "воскреслих" бджіл відправники планують повторно переслати замовникам.

Нагадаємо, "Укрпошта" - єдиний поштовий оператор, який здійснює доставку бджіл в межах України. Компанія також опублікувала відео зі складу, де тимчасово зберігаються коробки з бджолами.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Харкові на проспекті Ландау зухвалий грабіжник пограбував відділення "Укрпошти".