RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Твоє завдання по цілях відпрацювати": як окупанти під Горлівкою обстріляли захоплене селище, відео

У Мережі з'явилися дані радіоперехоплення, що стосувалося обстрілу з важкої артилерії окупаційними військами селища Гольмівський неподалік Горлівки в Донецькій області.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов в Facebook.

"З'явилися свідчення версії, що обстріл селища Гольмівський на окупованій території 12 липня - чергова навмисна провокація російського командування, виконана 3-й мотострілецькою бригадою ВС РФ на Донбасі, для дискредитації України напередодні чергового раунду мирних переговорів", - написав Бутусов.

В результаті обстрілу було пошкоджено віконні блоки квартир цивільних і два легкові автомобілі.

На записі - переговори полковника ЗС РФ Сергія Ростовцева (позивний "Дон") і підполковника Ігоря Українця (позивний "Мінер").

Обережно! На відео присутня ненормативна лексика! 18+!

"Вночі надійде команда ВІТЕР-44, береш своїх найбільш ох**** пацанів, висуваєшся на вогневі позиції, і щоб був готовий відпрацювати по укропах в районі Пролетарського, записуй координати...Тебе не повинно є**** куди вони потрапляють, твоя задача по цілях попрацювати", - каже на записі Сергій Ростовцев.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бойовики на Донбасі пішли на підлу провокацію. У результаті обстрілу постраждав один з українських військовослужбовців. Він отримав кульове поранення.