RU  UA

Європа продовжує потопати у воді: деякі країни накрило вже вдруге

Кілька великих країн потерпають від потужних повеней. Під воду пішла столиця Великої Британії - Лондон, а Бельгію велика вода накрила вже вдруге.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 11:00 на Апостроф TV.

Велика Британія

У Великій Британії після потужних злив затопило столицю. Лондонські дороги пішли під воду, внаслідок чого автомобілі пливли вулицями. Через підтоплення стався збій у русі автобусів, довелося закрити вісім станцій метро та одну залізничну станцію.

Вода дісталася і підвалів житлових будинків. За кілька годин стихії рятувальники прийняли близько 300 викликів. Уряд просить людей залишатися вдома.

Бельгія

Від наслідків уже другої повені оговтується Бельгія. Від попереднього потопу минуло всього 10 днів, а країну знову залило.

Найбільшого удару стихії зазнали райони південної франкомовної області Валлонії. У місті Дінант потоки води змивали автомобілі та заблокували залізничний переїзд.

У місті Намюр внаслідок сильного дощу стався селевий зсув. Повідомлень про загиблих і потерпілих від стихії поки що не надходило. Однак нову повінь уже назвали сильнішою за попередню.

Швейцарія

Потужні зливи накрили і Швейцарію. Деякі міста засипало ще й градом. Рівень води на вулицях був настільки високий, що майже повністю сховав легкові автомобілі.

Окрім дощу і граду, Швейцарію накрив шторм. Пориви вітру сягали 92 кілометрів на годину. За неділю, 25 липня, по всій країні зафіксовано понад 15 тисяч блискавок.

Загалом через повені у Європі загинули 206 людей. Ще майже 800 отримали травми різних ступенів. Наразі у місцях, де сходить вода, залишаються купи багнюки та сміття. На вулицях лежать повалені дерева.

Китай

Сильний тайфун "Ін-фа" атакував Східний Китай. Він паралізував кілька прибережних провінцій. Максимальна сила вітру поблизу епіцентру тайфуну становила 38 метрів на секунду. У зв'язку з цим призупинено рух залізничного та авіаційного транспорту. Крім того, не працюють великі порти в Шанхаї і Нінбо.

"Ін-Фа" - шостий у 2021 році тайфун, який обрушився на район Путо провінції Чжецзян. Метеослужби прогнозують, що невдовзі він вдарить по прибережних районах повторно.

Індія

Смертоносний каменепад стався в Індії. Внаслідок інциденту загинули дев'ять туристів. Ще кілька людей отримали травми, їх евакуювали вертольотом.

Усі загиблі були членами однієї групи, яка складалася з 11 туристів. Величезні брили впали на їхню автівку. Каміння пошкодило ще кілька машин, втім інформації про жертв чи потерпілих більше немає.

Крім того, стихія зруйнувала міст через річку Баспа. Через це десятки авто застрягли на популярному туристичному маршруті і не можуть рушити далі.

Південно-Африканська Республіка

Холодна погода у Південно-Африканській Республіці побила одразу 19 температурних рекордів країни. У деяких містах температура опустилася до майже 10 градусів морозу.

Такого не було вже 10 років. До прикладу, у місті Вармбад Тувумбі стовпчик термометра опустився нижче 5 градусів. Попередній рекорд там реєстрували ще 57 років тому.

Крім того, у ПАР випав сніг. У регіоні Західнокапської провінції люди ставали у чергу до природного заповідника, аби побачити засніжені гірські вершини.

Італія

Лісові пожежі вирують на італійському острові Сардинія. Вогонь охопив близько 20 тисяч гектарів. Більше тисячі людей змушені покинути свої будинки, оскільки полум'я наближається до житлових районів.

Міністр закордонних справ Італії звернувся до інших європейських країн по допомогу. Два літаки з Франції і два з Греції вже прибули в Сардинію для гасіння пожеж.