RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Смерть танкіста не залишиться безкарною: бригада ВСУ на Донбасі зазнала втрати

У середу, 11 серпня, 1-а окрема танкова Сіверська бригада ВСУ на Донбасі понесла втрату - від зупинки серця помер 35-річний старший лейтенант Петро Яшин.

Про це повідомляє прес-служба бригади на своїй сторінці у Facebook.

У Прилуках Чернігівської області, звідки був родом офіцер, у нього залишилася дружина і дочка.

У бригаді заявили, що жодна смерть українського військовослужбовця не залишиться безкарною для ворога.

Як стало відомо сайту "Апостроф", трагедія сталася в районі відведення танкової бригади.

Петро Яшин

Як сказано в повідомленні, Яшин з червня 2020 проходив військову службу в бригаді на посаді інженера ремонтного батальйону, по закінченні факультету військової підготовки ХПІ Харкова.

У коментарі під повідомленням бригади про смерть Яшина начальник Військового інституту Танкових військ ХТУ ХТІ Олександр Серпухов розповів, що Петро був життєлюбом, оптимістом і Людиною з великої літери.

"З великим життєвим і службовим досвідом він прийшов вчитися до військового вузу і став офіцером, професіоналом. Він завжди був прикладом для всіх у навчанні, службі та виконання будь-яких завдань. Не нарікав на труднощі, а просто робив свою справу як досвідчений воїн. Мені завжди було приємно спілкуватися з ним на будь-яку тему, він був підтримкою командирів. Він не був, він назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав. Вічна йому пам'ять", - зворушливо написав полковник Серпухов.

Нагадаємо, 10 серпня в результаті ворожих обстрілів на Донбасі троє військових отримали вогнепальні осколкові поранення. Один поранений помер в госпіталі .