RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Щоб такі трагедії не повторювалися": дніпровський стрілець Рябчук звернувся до громадськості

Нацгвардієць Артемій Рябчук, який вчинив стрілянину на території підприємства "Південмаш" у Дніпрі, вбивши п'ятьох і поранивши ще стільки ж людей, збирається боротися за встановлення істини та покарання винних "незалежно від висоти займаних посад", щоб такі трагедії не могли повторитися.

Про це заявили адвокати Рябчука Таміла Ульянова та Денис Гордєєв на пресконференції, що відбулася у Київському пресклубі у суботу, 12 лютого.

"Не лише заради мене, заради життів тих, хто постраждав від "дідівщини", заради пам'яті про тих, хто загинув від цих злочинів, на кого навісили ярлик "самовбивці". Щоб такі трагедії не повторювалися", – такі слова Рябчука передав його захисник.

Адвокати нацгвардійця заявили, що він невинний. Також вони поскаржилися на перешкоджання їхній роботі та додали, що ще не отримали всіх матеріалів справи.

За словами захисників, відеозапис моменту розстрілу Рябчуком товаришів по службі не є доказом. Вже розпочато розслідування обставин, за яких його "злили" в мережу, швидше за все, самі поліцейські.

Адвокати зазначили, що вже написали понад 10 заяв на правоохоронців та розповіли про безліч порушень, допущених під час розслідування трагедії. Зокрема, в мережу було "злито" відеозапис допиту затриманого, де його не ознайомили з його правами, що вже є порушенням.

За словами Дениса Гордєєва, його підзахисний не збирається зводити рахунки з життям або завдавати собі іншої шкоди.

Водночас захисникам відомо, що командування військової частини Рябчука намагалося потрапити до затриманого. Їхньою ймовірною метою було вчинення тиску на нацгвардійця.

Нагадаємо, в ніч проти 27 січня 20-річний Артемій Рябчук відкрив стрілянину з автомата Калашникова. Він убив п'ятьох і поранив ще стільки ж людей, одна з убитих – цивільна жінка. Після цього він втік, але невдовзі сам здався поліції.

Раніше Рябчук розповів про свій стан перед трагедією. За його словами, він утомився терпіти несправедливість.