RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Напруженість спадає? Вся інформація про можливу атаку військ РФ на Україну

Уже йде тиждень, як тема можливого масштабного вторгнення російських військ в Україну є однією з головних у світі. Західні ЗМІ писали, що наступ розпочнеться 16 лютого, але його так і не сталося. Незважаючи на це, певна напруженість все одно лишається, хоча Росія і заявляє про відведення військ від кордону.

"Апостроф" стежить за подіями в Україні та світі в онлайн-режимі.

22:50 Пізно ввечері бойовики знову влаштували обстріл населених пунктів Луганської області. Внаслідок влучення снаряда спалахнув житловий будинок у Станиці Луганській..

22:01 Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі найближчим часом здійснить візит до Москви, де обсудить з головою РФ Володимиром Путіним проведення саміту з президентом України Володимиром Зеленським.

20:50 У Римі відбулася масова демонстрація та факельна хода проти війни в Україні, в яких взяли участь політичні партії, духовенство та молодь.

20:28 У письмовій відповіді МЗС РФ на реакцію США йдеться про те, що Росія не вторгалася і не планує вторгатися на територію України, а постійні заяви про це розцінює як інструмент тиску.

19:45 Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив на засіданні Ради безпеки ООН, що Москва може звинуватити Київ у "етнічних чистках" або "геноциді" населення Донбасу, щоб виправдати вторгнення російських військ в Україну.

18:42 Блінкен заявив, що керівництво США оприлюднює дані розвідки про дати можливого нападу Росії на Україну, щоб змусити Москву відмовитися від нього.

18:09 Президент США Джо Байден назвав терміни ймовірного вторгнення Російської Федерації в Україну. За його словами, загроза нападу залишається "дуже високою" і це може статися протягом найближчих кількох днів.

17:30 У мережі з'явилася нова мапа можливих напрямків удару російських військ.

16:55 Депутати Європарламенту закликали держави-члени збільшити у сторонню військову допомогу та допомогу у сфері безпеки Україні.

16:27 Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що стурбований тим, що Росія намагається створити привід для збройного нападу на Україну. Досі немає чіткості, впевненості щодо намірів Москви, каже він.

16:05 Під час робочої поїздки до Донецької області президент Володимир Зеленський відвідав позиції українських військовослужбовців на передній лінії оборони, де тривають інтенсивні обстріли.

15:10 Володимир Зеленський звернувся до Італії з проханням допомогти в організації діалогу із президентом РФ Володимиром Путіним. Про це заявив італійський прем'єр-міністр Маріо Драгі.

15:00 США стривожені нинішнім артобстрілом на Донбасі, вивчають деталі - Пентагон

14:50 Реакція Зеленського на обстріл садка на Луганщині

14:31 Глава МЗС Великої Британії Трас заявила, що повідомлення про нібито ненормальну військову активність України на Донбасі є ревною спробою російського уряду сфабрикувати приводи для вторгнення.

13:30 Зустріч Зеленського та Путіна у "нормандському форматі" обговорюється, але поки що для неї немає умов, заявив посол РФ у Франції Олексій Мєшков.

12:09 США бачать ознаки того, що Росія має намір публічно говорити про деескалацію біля українського кордону, проте продовжуватиме мобілізувати свою країну на війну. Про це заявив високопосадовець адміністрації президента США Джо Байдена в четвер, 17 лютого.

10:55 Бойовики т.зв. "ЛДНР" здійснили артобстріл Станиці Луганської. Пошкоджено будинок дитячого садка, дві співробітниці отримали контузії

9:14 Таллін та Вашингтон закликали Росію до негайної деескалації кризи навколо України. Сторони висловили прихильність до єдності НАТО.

8:30 Міністр оборони України Олексій Рєзніков оцінив фейки західних ЗМІ про вторгнення Росії. З його слів, у кожного свої цілі.

"Жовта преса" робить це з однією метою, більш серйозна намагається відслідковувати та давати справжню правду. І кожен робить свою роботу", - наголосив він.

7:55 Адміністрація президента США заявила, що Росія збільшила свою військову присутність на кордоні з Україною на 7 тисяч людей. Москва стверджує, що відвела частину військ.

Про це повідомляє ABC News.

7:24 З'явилася нова дата можливого російського вторгнення – 20 лютого. Про це пишуть у виданні Politico.

6:31 Занепокоєння США щодо ситуації навколо України не зменшилося і Вашингтон робить все можливе, щоб знайти мирне вирішення кризи. Як заявив речник Держдепартаменту Нед Прайс, США не бачать деескалації з боку Росії.

"В останні тижні і навіть останніми днями ми спостерігаємо зворотне: на кордоні більше, а не менше російських сил. І вони висуваються, відповідно, на бойові позиції. Це викликає глибоку занепокоєність", – наголосив дипломат.

Прайс також зазначив, що останнім часом "російські офіційні особи та російські ЗМІ поширювали в пресі численні історії, будь-яка з яких могла бути використана як привід для вторгнення".