RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Франкенштейн помер: журналістка назвала плюси та мінуси визнання Путіним "ЛДНР"

Українська журналістка проаналізувала ситуацію з визнанням Росією "незалежності" так званих "ДНР" та "ЛНР" та навіть знайшла відносно позитивні сторони. Один з плюсів це нинішня свобода України від мінських домовленостей.

Про це журналістка проєктів "Без цензури" та "Політичний МаринаД" Марина Данилюк-Ярмолаєва написала на своїй сторінці у Facebook.

Також вона вважає "плюсом" те, що світ побачив справжні обличчя воєнних злочинців таких, як Путін, Шойгу, Патрушев, Матвієнко, Наришкін та інші.

"Путін вчинив хитро. Він не сказав, що визнає ЛДНР в рамках територіально-адміністративного устрою. По суті піднімає ставки перед Байденом і зустріччю Блінкена-Лаврова 24 лютого. Якщо чесно — раджу мешканцям наших підконтрольних міст Донбасу дещо видихнути. Тварини засцяли оголошувати, що тут все іхнє. Бо не іхнє. Їх там не чекають і більше відкусити від Донбасу вони уже не зможуть. Тому розвивайте свої громади і покажіть середній палець дизертирам із ОПЗЖ", - закликає Марина Данилюк-Ярмолаєва.

За її словами, Путін доводить нагнітання паніки до небачених масштабів з метою дестабілізації в Україні, у першу чергу для переселенців з окупованих територій, аби "мільйони людей не могли жити, спати, нормально працювати і тисли на місцеві влади та уряд з вимогою піти на поступки РФ заради спасіння бабусі/батьків/троюрідного брата". До того ж до путінської пропаганди чутливі мешканці підконтрольних Україні частинах Донецької та Луганської областей.

Журналістка переконана, що першочергові дії мають бути такими:

  • вести воєнний стан в Луганській і Донецькій областях;
  • робити призов резервістів першої хвилі;
  • збільшити видатки на оборону;
  • визнати заяву Путіна виходом з Мінських домовленостей і закликати міжнародну спільноту вводити санкції;
  • за першої можливості вивозити своїх рідних з ОРДЛО.

"Візовий режим із РФ - це мастхев. Так само мають бути відмови від російських ніштяків у вигляді електрики, бітуму і дизелю. Хочемо справжньої незалежності - шукаємо нових торгівельних партнерів. Бо наступний етап - РФ буде переривати нам доступ до цих продуктів. Спеціально. Щоб показати помсту за "декомунізацію" та "дерусифікацію". Тому вбивайте в собі малороса і вчіть українську - це щит", - закликає Данилюк-Ярмолаєва.

Вона впевнена, що повномасштабної війни не буде, аргументуючи тим, що "(Путін, - ред.) зрозумів, що нас не взяти і тому погодився на маленький трофей у вигляді ОРДЛО".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в мережі з'явились перші кадри вторгнення путінських військ на територію ОРДЛО.